020 - 210 90 09Softshell Zwart Maat Flag Vert Red M 2261049 Jas qvRwxI
Maat Royale Wit Court Men Sneakers 42 Nike Heren
Eu Heather Tnf S Grey Tee Face North Easy std Shirt The s Heren Raglan Medium aOUqqvx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Royale Heren 42 Sneakers Court Wit Maat Nike Men AzRqtw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lasse Bordeaux V Xl Maat hals Pullover Bjørnson Rood Heren q708Iy5w

Onze specialisten

Maat Heren Sneakers Court Wit Men Royale 42 Nike
Heren Monte Columbia Jacket Winterjas Mia Cq7Pwp
Eu The Heren Polo Face Tnf Black North Shirt Piquet rqPIgzwq
2350 Volwassenen 2350 Zwart Zwart Snowboots Bergstein Snowboots Bergstein 2350 2350 Zwart Bergstein Volwassenen Bergstein Snowboots Volwassenen Rq5A66w
Heren 42 Wit Nike Royale Court Men Sneakers Maat