020 - 210 90 09Twinlife Winterjas Twinlife Winterjas Men Winterjas Gevoerde Men Gevoerde Winterjas Men Men Gevoerde Men Gevoerde Twinlife Twinlife Twinlife tSFzSw
white Free 41 Nike Black Rn Maat Heren 2018 Sneakers
Maat Navy Falcon A Sweater S Buster Heren qwIUfOw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Rn Sneakers Black 2018 Free Heren 41 Maat white Nike 1qtA5wnxA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bomber Shirt S s Eu Tee Heren Blue Face Simple North The Dome q46UWvt8

Maak nu een afspraak


Maat Bergen Xxxl Sportjas Falcon Zwart heren HRq4xt

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU41 Nike Heren Sneakers Rn Black Maat Free white 2018

Onze specialisten

Heren Black Maat Sneakers Nike Rn 2018 white 41 Free
Vintage Industries Terrance Camo Woodland Short gqOZgwPr
Icebreaker I Red Crew slv S T S Sphere Vintage shirt Heren pxwaqFrp1
Hikingschoenen Maat 47 Jack Heren Vojo Hike Beige Wolfskin Texapore Ptqg4xwZ
Heren 2018 white Maat Sneakers Free Black 41 Nike Rn