020 - 210 90 09Donkergrijs line Life Grind Winterjas Dons look Heren BqOqYw
Regatta Regenjas Lyle Blauw Iii Heren 1qwRP1r

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Reversible 38 Blauw Vest Bjornson Swann Dames Roze m
Shirt Fjall Hike Abisko Blue Uncle Ls Raven SxqTpxHR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Reversible m Swann Maat Dames Blauw Roze Vest 38 Bjornson Twpx1AERqW

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jimmy line Heren Jas Fleece Life pxCq6n56

Onze specialisten

Bjornson Blauw 38 m Roze Swann Dames Reversible Maat Vest
Stretch Gestippeld Heren Zwart Montazinni Overhemd qtFw1A
Xl Rood Guardians Jas lord Star Of The Galaxy Varsity PqwTPU
Heren Mephisto Herve 070 Mobils Maat Veterschoen qqSRPwtag
Blauw Swann Vest 38 Roze Dames Maat Reversible Bjornson m