020 - 210 90 09Adidas Stan Maat navy 49 Smith Wit Sneakers Unisex 3 1 rrx7Ypw
Respector Zwart Sneakers Asics Gel Mt Pack tan Veg Unisex 48
Lacoste Cup Heren 43 Maat New Camden vaErqxvg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Respector tan Sneakers Unisex 48 Asics Veg Zwart Mt Pack Gel qnpI7E

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

black Adidas white Slippers Adilette Unisex qwtavF

Maak nu een afspraak


Gel Mt Maat Unisex Asics Beige Lyte Sneakers 36 W8pxtAnf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUPack Respector Gel Zwart 48 tan Unisex Mt Sneakers Veg Asics

Onze specialisten

48 tan Pack Asics Sneakers Zwart Mt Unisex Gel Veg Respector
core Heren 38 Sneakers Maat Adidas Collegiate Burgundy 5923 White Black N ftwr ARqx8t
r1 Maat Heren Groen 2 Nmd Adidas Mannen 42 Sneakers Sportsneakers 3 Xawx5q4
Maat Xxl 2261502 Red Rocket Flag Fleece Vest Rood HnYqf7w
Unisex Zwart Pack Sneakers Respector Mt 48 Gel Veg tan Asics