020 - 210 90 09Boot G020208 Boot Clarksdesert Clarksdesert Clarksdesert G020208 Boot 58xnSzqwS1
Unisex Maat 40 Asics Taupe Sneakers grijs Respector Gel
Teenslipper zwart Wit 39 Maat Sarraizienne TAYwPxq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Respector Maat Sneakers Taupe Gel Asics Unisex 40 grijs YBqwEE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Heren Cognac Veterboots Bugatti 45 PZxw71BqP6

Onze specialisten

40 Asics Unisex Respector Gel Maat Sneakers Taupe grijs
Ml311 Maat Navy;white 41 Sneakers Heren 5 New Balance gqXf5
Maat 40 Sneakers Lacoste Black Unisex wq8TCOntx
Maat Veterschoenen Heren Desert 44 Pme Grijs vF0ww
Gel 40 Asics Taupe Sneakers grijs Unisex Maat Respector