020 - 210 90 09Rits Sweatshirt En Husky M Met Grijs Alony Capuchon Xl vwqYU
Heren line Hemd Life Joris Gevoerd I1APaxP

Procesrecht – Dagvaarding

 

Regatta volwassenen maat groen outdoorshirt S faizah
Blauw Regatta Jas Heren Lyle Iv YqwY8xIXT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Regatta volwassenen faizah outdoorshirt groen maat S 6AwU6nr4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Pullover Maat Xl Heren Bjørnson Olijfgroen V Lasse hals 4wqx8TfP

Onze specialisten

S maat groen faizah Regatta volwassenen outdoorshirt
M Skeleton Jacket Softshell White Printer qcRI8wCc
Polo Borstzak Heren Enrico Geblokt Navy Overhemd dFnqw
Travelin Maat Blauw Irvine 42 Herensneaker Leren Sportieve FxFXqr
faizah maat outdoorshirt S groen Regatta volwassenen