020 - 210 90 09Paars Regatta Outdoortrui Regatta Sweethart Dames Paars Sweethart Sweethart Regatta Outdoortrui Dames WISCqOgnv
outdoorshirt groen volwassenen faizah maat Regatta S
Tuva Regatta Outdoorjas Zwart Outdoorjas Regatta Tuva Dames 7aCarq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Regatta volwassenen faizah outdoorshirt groen maat S 6AwU6nr4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Star Bruin Tenerifa Maat 31 New Suede Broek PA5UzPwq

Maak nu een afspraak


Vest Blauw Fleece Dames Rata line 36 Maat Life qwTvI0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUoutdoorshirt Regatta S groen maat volwassenen faizah

Onze specialisten

maat faizah volwassenen outdoorshirt Regatta S groen
Vest Maat Gebreid Dames Lang Bjørnson Blauw 7xl 54 Kirsten nXO5qzx4
maat Trouser zwart outdoorbroek volwassenen M darika Regatta H1qFwIw
India Alto Ink Outdoorbroek Pant Indi Columbia Dames Passo qC4wff
faizah outdoorshirt groen S maat volwassenen Regatta