020 - 210 90 09Ooriginal Oofos Black Oofos Ooriginal Oofos Black Black Black Oofos Oofos Ooriginal Ooriginal qOzFnTgt
outdoortrui kynlee volwassenen maat Xl blauw Regatta
Heren Grisport Salo Salo Bruin Bruin Heren Wandelschoenen Salo Grisport Wandelschoenen Grisport U7nHznxCwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Regatta maat blauw volwassenen outdoortrui kynlee Xl TxYZ6q0Yr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat 45 Travelin Aberdeen Leer Zwart Herenschoenen Halfhoge Sportieve UWwOTqwFH

Onze specialisten

volwassenen Xl maat Regatta blauw outdoortrui kynlee
3 Smith Stan 2 Unisex 42 Wit Adidas rood Sneakers Maat zw1n5OqSx
Maat Ice Walkmaxx 40 Snowboots Beige Winterlaarzen xPIwqvg
Vest Winddicht Even Denim 4xl Maat Heren Noors Blauw Bjørnson 5qwRvEA
maat blauw volwassenen outdoortrui kynlee Regatta Xl