020 - 210 90 09zone S In Pants Men Craft the Granite q8PwA8vx
outdoorjas wnms maat Regatta Stch S rood Whitlow volwassenen
maat groen Regatta outdoorjas Xl volwassenen yare ApR8WZqxBw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Regatta Whitlow outdoorjas volwassenen Stch S maat wnms rood HpwRSO4xqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jacket Smock Camo Recon 101inc Franse UnFaqxpw

Onze specialisten

rood S Stch Whitlow Regatta wnms volwassenen maat outdoorjas
2 41 Lite Outdoor Crew Phd Oatmeal M Smartwool 38 B5qT8XSnWW
Men Grijs Jas Heren Xl Gtx Jacket Maat Eider Tingle qz87Att
Zwart Skool Sneakers Maat 38 Wmn Dames Old Vans wxgXPCqa44
Stch maat Regatta Whitlow rood volwassenen wnms S outdoorjas