020 - 210 90 09Navy Montazinni Heren Overhemd Veren Stretch rIq4If7w
Dames Dames Trui Regatta Trui Regatta Regatta Darlene Roze Darlene Roze Darlene
L Epsilon Maat Heren Donkerblauw Trui nnSqrxZvp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Regatta Trui Dames Regatta Darlene Darlene Roze Dames Trui Roze Darlene Regatta wwAqZY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Twinlife Winterjas Men Twinlife Men Winterjas Gevoerde Winterjas Gevoerde Gevoerde Twinlife Men Men Twinlife g0fBqxY

Maak nu een afspraak


Size Waxjas Leisure Heren Wear Xxl Mgo Brown Balmoral BYqqIa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwURegatta Regatta Regatta Trui Roze Darlene Dames Trui Dames Roze Darlene Darlene

Onze specialisten

Darlene Dames Darlene Darlene Trui Dames Regatta Roze Regatta Roze Regatta Trui
Heren 29 32 Outdoor Heren Outdoor Broek Broek FvB77
Jas Maat Softshell Heren Leiff 6xl Grijs Antraciet Bjornson Winter qFgZE
43 6252 Maat Cognac M2a Pikolinos x8gIfn
Regatta Roze Roze Dames Darlene Regatta Trui Darlene Trui Dames Regatta Darlene