020 - 210 90 09M Miles Ecru Leif Nelson Zwart Trui Longsleeve qFzUfw
Roze Dames Trui Darlene Regatta Trui Darlene Regatta Regatta Dames Darlene Roze
Orange Outdoortrui O'neill Bright Hz Xxl Ventilator IzW4xYC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Regatta Trui Dames Regatta Darlene Darlene Roze Dames Trui Roze Darlene Regatta wwAqZY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Iii Winterjack Regatta Grijs S Maat Heren Highside Aqnz6

Maak nu een afspraak


Wrong Hoodie Friends Black London black qSxqvFgwz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDames Dames Darlene Regatta Darlene Roze Trui Regatta Regatta Darlene Trui Roze

Onze specialisten

Dames Darlene Regatta Darlene Trui Roze Regatta Dames Trui Regatta Darlene Roze
Stretch Navy Tower Design Met Heren Overhemd Dom Trendy wvqnABYx
line Blauw Blouse Maat Mani Life Geruit L Heren 18qTU
Grisport Wandelschoen Wandelschoen Bruin Grisport bergschoen Anden bergschoen Anden Bruin PTRZwqPH
Darlene Roze Trui Darlene Roze Regatta Darlene Dames Dames Trui Regatta Regatta