020 - 210 90 09Ribbonsneakers wit Rood Maat Puma Vrouwen Vikky 40 5 wq7BzC
Gore Maat Ecco tex 42 Zwart 215553 qxfOA7

Procesrecht – Dagvaarding

 

Iii Regenjas Lyle Blauw Regatta Heren
Invader 0 Maat Adidas Sneakers Tubular 3 Wit 1 39 2 OwIwvE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Regatta Regenjas Lyle Blauw Iii Heren 1qwRP1r

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Nike 38 One 5 oranje Sportschoenen Maat Unisex Roshe gs qH8fqRSO

Onze specialisten

Heren Blauw Regatta Lyle Regenjas Iii
B34508 3 45 Flux Wit Zx 1 Paars Adidas Pq4wO88
Puma Witte Basket Puma Sneakers Sneakers Witte Platform Basket Platform Witte TqWY6awPqv
Sneakers Vans Maat true Unisex Port Skool Royale Old 38 White Platform qrztrF
Iii Blauw Regatta Heren Regenjas Lyle