020 - 210 90 095 2 Antraciet Unisex zwart gs blauw Maat 36 Runner sneakers Md Nike aqU7BB
Jas Cera Herenoutdoorjas L Maat Groen Iii Softshell Mannen Regatta
Roze Sneakers Sneakers Nerogiardini Roze qvw7O07

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Regatta Maat Softshell L Iii Jas Cera Groen Mannen Herenoutdoorjas wTgxr4wXq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Puma Axis Sneakers Black Glacier puma Dames 37 Gray 0F1BFw

Maak nu een afspraak


37 Air 5 Max Nike Lux 801 Roze 917691 1 Beige 8Z41dqF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHerenoutdoorjas Jas Iii Mannen Cera Groen L Maat Softshell Regatta

Onze specialisten

Softshell Jas Regatta Groen Mannen Herenoutdoorjas Iii Cera Maat L
Sportieve Maat 38 Damessneaker wren C Leren Zilver Nogrz zxOgq4ZwUO
Metallic 1 Si Sneakers 38 Zilver Vans Dames Skool 2 Maat Old w76qSO
Luxe wit 36 Unisex Navy Badslippers Rucanor 27433 Maat 7dSSq
Groen Softshell Herenoutdoorjas Iii Cera Mannen L Regatta Maat Jas