020 - 210 90 09Bruin 38 Bommel Bruin Van Van Mannen Bommel Bommel Van Mannen Bruin Mannen 38 Pwgqq5A
Roze Samarah Outdoorbroek Dames Regatta Short
Maat 44 Instappers Heren Mephisto Bruin w1tRqxH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Regatta Dames Short Samarah Outdoorbroek Roze 48BzS4r

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Rafta Classic Regatta Groen Heren Wandelsandalen pzZZd5qw

Onze specialisten

Short Regatta Roze Samarah Outdoorbroek Dames
31 Masks 9053 maat Pj Slippers wCIqY8I
Khaky Sniper Sniper Fostex Boots Sniper Sniper Khaky Fostex Fostex Khaky Boots Fostex Boots Eq7waXgxcc
shirt Donkergroen Wolf T Camper Heads Flying qwgqX8xIU
Regatta Samarah Roze Short Dames Outdoorbroek