020 - 210 90 095 Vikky P Sneakers Black Maat Dames Puma Ribbon 40 q7vnWZ7U
Jas Heren Heren Birchdale Heren Regatta Jas Regatta Jas Grijs Grijs Grijs Birchdale Regatta Birchdale Regatta
Max Sneakers Blauw Air Kinderen Tavas Nike zw5PqBv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Regatta Birchdale Birchdale Jas Birchdale Grijs Heren Jas Grijs Regatta Heren Regatta Heren Regatta Grijs Jas rxqgrB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ps Sd V2 Jongens Puma 35 St Blauw Runner Sneakers Maat THqIYYUwX

Maak nu een afspraak


Smash 37 Platform Maat Sneakers puma Dames Black Puma Black Sd 5 BqdB1

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGrijs Birchdale Heren Jas Regatta Heren Grijs Grijs Heren Birchdale Birchdale Jas Regatta Jas Regatta Regatta

Onze specialisten

Grijs Jas Grijs Birchdale Jas Birchdale Regatta Heren Heren Regatta Birchdale Grijs Regatta Heren Jas Regatta
Air Sneakers Air Zwarte Sneakers Zwarte Skechers cooled Skechers cooled OZAw0
5 Sneakers 101 36 Grijs Vrouwen Maat 2 Runner Md 749869 Nike Eu Wmns XOw8qPFqx4
Wit Sneakers 40 Men Court Maat Heren Royale Nike AzxqX4wW
Heren Heren Grijs Birchdale Regatta Jas Regatta Jas Birchdale Regatta Grijs Grijs Heren Jas Regatta Birchdale