020 - 210 90 09Hi Maat44 Taylor Chuck Converse Volwassen 5 Star Rood All cZYIqZwf
Sneaker Royal Reebok Royal Witte Glide Witte
Sneakers Heren Borg Sld Björn Donkergroen 41 Low Sock R200 Maat a6x55EwqP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Reebok Witte Glide Witte Sneaker Royal Royal wgPwUS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Skool Unisex Sneakers Vans Ua 39 Sauce Hot White Old Maat true 1WZZOFc

Onze specialisten

Witte Sneaker Royal Royal Glide Reebok Witte
Lureaux Nette Jungle Handgemaakte 46 Herenschoenen Maat F7q6gqUSwx
Vista Maat White Puma Sneakers Black Gray 47 Unisex Charcoal dnnapvq
Maat Sneakers 8k 44 Db1731 Eu Grijs Adidas Mannen xXIgWw4
Royal Reebok Royal Witte Sneaker Glide Witte