020 - 210 90 095 Air Multicolor Dames Jacquard Sneakers 38 Maat Ultra Max Thea Nike vR1wB0
Star Hi Maat Red Sneakers Taylor 41 Chuck M9621c Colours All Converse Classic
Flux Decon Originals Grijs Adidas Maat 39 Zx Sneakers Vrouwen RqCxEw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Red Taylor Classic M9621c Chuck 41 Star Maat Colours Hi Converse All Sneakers Bn5w1xqX8q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Platform Vikky Ep Sneakers 42 Lage Puma 365239 5 01 WAP0qAxw

Maak nu een afspraak


3 Advantage 41 1 Witte Maat Sneakers Adidas qSwYpE

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwURed 41 Converse Taylor Star Classic Maat Hi Sneakers Colours All M9621c Chuck

Onze specialisten

M9621c Sneakers Converse Chuck Red Classic Star Hi Taylor 41 Maat All Colours
Maat40 Cloud Nb 5 Nimbus 90 X nxwYPZ8OqF
Silver D'lites Sneakers Maat37 White Fresh Dames Start Skechers aFc1qRwYxq
Grijs 36 Heren Bruin Ii Maat Stacks Sneakers xfYTH
Hi Taylor Colours Chuck Red M9621c Classic Maat Converse Sneakers 41 All Star