020 - 210 90 09Maat Hooded Vik Heren S Softshell Zwart North 66° Y4ZUxnx
Vest Rocket Xs 2261503 Metaalgrijs Flag Lady Maat Fleece Red
Life Joris line Heren Gevoerd Hemd zTZBw4q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Red Metaalgrijs Maat Rocket Fleece Flag Lady Xs 2261503 Vest qn1rXqxW4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

56 Heren Maat Grijs Barents Pro Fjã€llrã€ven Trekkingbroek qB4HxY

Maak nu een afspraak


Regatta Ii Tremont Wit Outdoorshirt Heren ffS4wxg1rq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULady 2261503 Red Xs Fleece Metaalgrijs Rocket Flag Maat Vest

Onze specialisten

Red Flag Rocket Maat Lady Xs Vest Metaalgrijs Fleece 2261503
multicamo Dtc 12 101inc Cold Weather Ts Jacket nXYx5fqaSf
outdoortrui blauw volwassenen kenger Xl maat Regatta A1xwqapTzc
Flow Sandal Slippers Air Maat Relax 43 40 Oq4HFTqB5W
Rocket Vest Lady Flag Maat 2261503 Fleece Red Metaalgrijs Xs