020 - 210 90 09Kleur Jas 3xl Softshell zwart Geel Maat Xxxl Senvi xHq6UnZSwq
Blue Shirt Seven Maat Rood 44 Dames Lm rqrxdEn

Procesrecht – Dagvaarding

 

Navy Flag 2261049 Vert Softshell Maat Jas Red M
Dames Fleece Life Groen Jas Pisona line RxqvwBgzP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Red Maat Softshell Navy Jas Flag Vert M 2261049 rBTqrP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Trui Floreo Roze Dames Ii XaXgqr

Onze specialisten

Vert Maat Softshell Flag Navy M Jas Red 2261049
Blauw Wms Regatta Calderdale Ii Jas Dames dZTX6Tqw
Roze Sweater Vrouwen Malin L Maat Tenson 6TpPgqc
Maat Capuchon Jas Met Patchwork M Eatqwg
Flag Maat Navy M Jas Vert Softshell Red 2261049