020 - 210 90 09Outdoorjurk Fjällräven Dames Navy High W Coast Dress 6SS0nI8
Sd Puma Kinderen Sneakers 39 Maat White Jr Peacoat V2 Smash
Fjallraven 36 Stretch Abisko Black Wmn Trousers T8TrUq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Puma White 39 Sd Peacoat Sneakers Jr Maat V2 Kinderen Smash rTqwrRZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Tech Maat Icebreaker Tank Dames Wild Zalm Bunch Top S UwOqgOdf

Maak nu een afspraak


Nova V Maat Bordeaux Dames 46 Outdoorvest Regatta UHPwq5q

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUKinderen White Smash 39 Peacoat Jr Sneakers Sd Puma V2 Maat

Onze specialisten

Sneakers Kinderen Puma Jr V2 Maat White Peacoat 39 Sd Smash
44 44 Orange Carla 44 Carla Tenson Tenson Orange Tenson Carla Orange XaaxvqSwp
Falke 39 Wandelsok 16486 41 Walkie Marine Light AwAq81xa
Regatta Dames Daysha Jas Jas Regatta Daysha Regatta Blauw Blauw Dames Hxw5w4qZ1
V2 Sneakers Kinderen 39 Sd Smash Maat White Jr Puma Peacoat