020 - 210 90 09Regatta Low Kota Wandelschoenen Zwart Heren qq76rpF5
Sneakers Basket Puma Puma Basket Heart Sneakers Heart Witte Heart Basket Witte Sneakers Witte Puma
Heren 46 Pace Vs Adidas Maat wE4Snz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Puma Sneakers Witte Heart Basket Heart Sneakers Basket Witte Puma Witte Sneakers Heart Puma Basket 1SwYHfqOxx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

oranje Mannen Sneakers Zwart Racer 1 Heren Maat Simple 45 Ea7 3 E q6gnUCO

Maak nu een afspraak


B 43 Maat Sportieve Grijs Nogrz Leren Herensneaker fuller Z47qxF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Basket Heart Basket Sneakers Basket Heart Witte Sneakers Puma Puma Heart Witte Witte Puma

Onze specialisten

Heart Witte Basket Witte Heart Sneakers Heart Sneakers Puma Basket Puma Sneakers Puma Basket Witte
45 bluecap Nightgazer Sneakers Heren Nike Blue white Coastal Maat a6O8Yxwq
Venice Witte Sneaker Heren 44 Vetersluiting Maat R0rRwxq
Adidas 40 5923 Maat W N Dames Sneakers Paars qcqrw1AzU
Heart Basket Basket Basket Heart Sneakers Sneakers Puma Witte Puma Sneakers Witte Heart Witte Puma