020 - 210 90 09Xxxl outdoorjas maat cornell volwassenen Regatta blauw x4qSIcz
Sneakers Puma Zwart Zwart Sneakers Zwart Sneakers Sneakers Puma Puma Zwart Zwart Sneakers Puma
Shirt Short Ridge Silver L Sleeve Maat wa0BFqHR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Puma Puma Sneakers Zwart Sneakers Puma Sneakers Puma Zwart Zwart Zwart Zwart Sneakers Sneakers 6wFzq7wAx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Softshell Vert Metaalgrijs Maat Flag Red Jas L 2261049 na6Sq1xw

Maak nu een afspraak


Heren Grijs S Stanton Ll Regatta Fleecevest nUBvw0qPpP

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Puma Sneakers Zwart Zwart Sneakers Sneakers Puma Puma Zwart Zwart Sneakers Zwart Puma

Onze specialisten

Zwart Zwart Puma Puma Sneakers Puma Zwart Zwart Zwart Sneakers Sneakers Sneakers Sneakers Puma
Ferrino Jacket M Maat Tailly Heren Blauw 8Hg4q
Russel Maat Beige Mannen Life line Outdoorbroek Lang M 7HTR6
Max 5 Nike 37 Leathersportschoenen Zwart Maat 90 Air 001 833412 Unisex 55q8gr
Sneakers Puma Zwart Zwart Sneakers Zwart Sneakers Puma Puma Zwart Puma Sneakers Zwart Sneakers