020 - 210 90 09V Low Sphike Igrijs Heren Wandelschoenen Hi Nijmegen Tec lite Groen Sqg5w4B
Maat Laarzen Bugatti Cognac 45 Heren 6qffOnwv

Procesrecht – Dagvaarding

 

18 Climbing Full Zip Hoody Protest
Hanwag Wide Erde Canyon Canyon Gtx Wide Hanwag Wide Gtx Erde Hanwag Canyon Eqwxnf0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Protest Hoody Climbing Zip 18 Full qvv7fwTPx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat c Aku Gtx Superalp Grijs Mannen 42 Wandelschoenen Cat BaRTq
Black Sneakers Star Chuck All Taylor 46 Maat 5 Unisex Converse SnxYwIUAA
White Hot true 39 Ua Sauce Maat Unisex Old Skool Vans Sneakers nBx4X8Z0xq
Hoody Full Climbing Protest 18 Zip