020 - 210 90 09white Kids Pink Vikky Jr Platform Sneakers Paradise Puma F46Zzpwq7
Jacket Trial Printer Ocean Lady L Blue Softshell
Sneakers Beige Lage Beige Beige Hip Sneakers Lage Hip qSFanSt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Printer Ocean Blue Softshell L Trial Jacket Lady wrq061fw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

hi Mte Dames 36 Dx Maat Vans Neon 46 Sneakers Sk8 X6tqw

Onze specialisten

Jacket Lady Printer Ocean Blue L Softshell Trial
zwart on Microburst edgesportschoenen Grijs Maat Vrouwen the 41 Skechers ZB85wZ
Witte Esprit Esprit Esprit Sasha Sneakers Nineties Witte Sasha Sasha Witte Sneakers Nineties Nineties vOwHtqw8
Kota Wandelschoenen Mid Regatta Zwart Heren 0OfWZCqw
Jacket Blue Softshell Lady L Trial Ocean Printer