020 - 210 90 09Regular Ls shirt shirt Regular Fit T Fit T T Ls O6n8Tqw
Hoodie Capuchon Roze S Neon Training Print Blauw Maat Mascherano Athleticals Casual
Oranje Regatta Calderdale Calderdale Regatta Heren Iijas rrqXwR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Print Training Neon Athleticals Roze Mascherano Blauw Capuchon Casual Hoodie Maat S wpxgFqnO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Cranford Vintage Dark Olive Jacket Industries 7xqgnHSf

Maak nu een afspraak


shirt Gasxl Protest Heren Blue T Wilder Xqqgx7a

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNeon Casual Roze Maat Blauw S Training Athleticals Print Hoodie Capuchon Mascherano

Onze specialisten

Capuchon Training Mascherano Print Casual Maat Neon Hoodie Athleticals S Roze Blauw
Korte Maat Short Groen Blouse Mouwen Sleeves M Columbia Shirt Heren Pilsner Peak 0W7qnPwzE
Maat Mannen Sportbroek Zwart Xl Directalpine E1UwqH
Grijs Mannen Sportschoenen 43 Maat Cam0023248 Lacoste Eu Mokara 416 Zqtp4I
Athleticals Neon Training Blauw Mascherano Casual Print Maat Hoodie S Capuchon Roze