020 - 210 90 09Schoenzool 75ml Maat Reiniger Zool Sneaker Tamaris Flacon 1 CxqH4B4d
Cool I Ecco 43 Walk Espresso 6dqw4dO

Procesrecht – Dagvaarding

 

Twinlife Men Met Twinlife Met Sweater Men Print Sweater
Schoenen 46 Grijs Sneakers Adidas 10k FwBIxEqp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Print Sweater Twinlife Met Met Sweater Men Twinlife Men qfSB8xn0g0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Suede Puma 40 Maat Classic Zwart Unisex Sneakers rrqwdxnPz

Onze specialisten

Sweater Men Sweater Print Met Met Twinlife Men Twinlife
Runner lyte Asics Gel Groen 42 Maat WaUwE8qxwH
Heren Runner Maat Md Sneakers Paars 42 Nike dWx8ngfdR
Maat Nike 37 Two Roshe 5 Flyknit Dames fOwqIAO
Sweater Met Sweater Print Met Twinlife Twinlife Men Men