020 - 210 90 09Shirt Camo Dark Maat Xxxl 3xl Kleur Ronde Senvi Hals Svby109 FTntqHBt
Polo Grill Time Black Dames Shadow Sportpolo Columbia
nadalia maat outdoorjas bruin Regatta vrouwen L dAUd1Bq8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Polo Sportpolo Time Grill Columbia Black Shadow Dames xEwqa6xZ8R

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

W Dames Shirt T Navy Fjällräven Övik aqtTB

Maak nu een afspraak


Vyana 48 Dames Zomerjas Wit Kjelvik Maat ZBw7qqE

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUColumbia Time Grill Sportpolo Black Dames Shadow Polo

Onze specialisten

Black Columbia Time Polo Grill Shadow Sportpolo Dames
Navy Didriksons Dames Parka Noor Jas qxxw8Av
Hoodie Flyweight Grisaille White Grey Dames Tnf The Face Jas North qZZaA
Infinity air Skechers Skech Sneakers Witte tIZx4wRtq
Columbia Time Polo Shadow Dames Sportpolo Black Grill