020 - 210 90 090 Skechers Zwart Mannen Decimentsneakers 3 Equalizer 44 Maat zBcAB7HSP
Heren Nike Sneakers univ Void Max Blue Orange Maat total Air Go 44 5 Plus
white Black Slippers Brasil Havaianas Unisex Logo wCSXAq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Plus Air Nike univ Go total 44 Maat Void Heren Max Blue Sneakers Orange 5 RfaxUw1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Skechers Street Side Heren Black Hablow Sneakers wYf6nqxgzf

Maak nu een afspraak


Zwart dacortona Nogrz Leer Halfhoge P Wintersneakers Maat Gevoerde 43 qX1f17wBxn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNike Air 44 5 Max Go univ Void Maat Blue total Sneakers Heren Orange Plus

Onze specialisten

Maat Nike Max Blue 44 Sneakers Void univ Orange total 5 Go Air Heren Plus
Ssl Max Air Sneaker 97 Maat 5 Nike 42 Zilver Goud n4txq57w
Suede Roshe Mannen 44 Zwart Maat 5 grijs Sneakers Nike One qgZEq
Wandelsokken Lightweight Navy Merino Performance Heren Boot grey Bridgedale 486wqq
Go total Orange Void univ Blue 44 Air Sneakers Max Nike Heren 5 Plus Maat