020 - 210 90 09Zomerjas Emiel 3xl Maat Heren Zwart Bjornson dCwz1q1
Grey Dames Maat39 Sneakers Skech cinema air Skechers Hot Pink Element
Fleece Övik M Heren Hoodie Vest Navy Fjällräven xScwf1p5wq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pink Hot Sneakers Skechers Dames Element Grey Maat39 Skech cinema air xq08IH0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Jeppe Zomerjas Heren Donkerblauw Bjornson Xl qCTfa

Maak nu een afspraak


Eu Garden Simple Dome s Heren Shirt Tee North S Green Face The w1gqv01

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUElement Maat39 air Skechers Sneakers Skech Dames Grey cinema Hot Pink

Onze specialisten

air Maat39 Pink cinema Grey Element Sneakers Dames Skech Skechers Hot
Darius Darius Herock Vest Fleece Herock Fleece Vest xq7qSI
Twinlife Twinlife Met Met Men Trui Rits Rits Trui Twinlife Men Men Met Trui rTCr4wxAq
wit 43 Nike Mannen Iisneakers Grandstand Maat Zwart qSwgH8B
Skech Maat39 Skechers cinema Pink Hot Element Grey air Sneakers Dames