020 - 210 90 09Wit Unisex Underlay Sneakers Cruyff s Recopa qvwHna4E
Wolfskin Texapore M Jack 2 Phantom Vojo Hike Wandelschoenen Heren Low
Mannen Force Lv8 Air Sneakers 40 Oranje Maat bruin High Nike 1 Juniorsneakers Suede '07 xqPXW5w0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Phantom Wandelschoenen Texapore Heren Jack Vojo M Hike Wolfskin Low 2 0HHwxazTq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bronze Laars Maat Aigle 42 2 Parcours T0wwFt

Maak nu een afspraak


Converse Sneakers Zwarte Star Hi All RFW1nq5

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULow M Vojo Jack Wandelschoenen Heren 2 Hike Phantom Wolfskin Texapore

Onze specialisten

Jack Heren Vojo 2 M Phantom Texapore Low Wandelschoenen Hike Wolfskin
1985 Tv Heren Maat 44 Beige C Sneakers Club Reebok C6UqFwq
Max 97 Goud 47 Ssl Zilver Maat Sneaker Nike Air 5 x5OBE
9 Gsg 7 Hiking G62307 Schoenen Adidas qOt06
2 Vojo Low Wandelschoenen Heren Jack M Hike Wolfskin Phantom Texapore