020 - 210 90 0942 Heren Bruine Maat Instapper Venice Geklede U7AaX0Xn
Wandelschoenen Moab Merrell Pecan 2 Heren Ventilator
Balance Sneakers Zwart New Maat Sport 574 Mannen 5 41 AdaOqpcwa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pecan Merrell Heren Moab Wandelschoenen Ventilator 2 wwqvUXS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sport 118 Misano Sneakers Heren Lacoste 1 Camwit pq1AaP5wn

Onze specialisten

Wandelschoenen Merrell 2 Heren Pecan Ventilator Moab
Vans Leopard Old Vans Vans Old Leopard Skool Old Metallic Skool Skool Metallic fPTP0
Xt2356371 Sportschoenen Puma Zwart Mannen Maat Eu 44 01 Trinomic Mmq vnngqaE
Dames Zwart 38 Arkk Oranje Mesh Raven UgA54
Ventilator Wandelschoenen Merrell Heren 2 Moab Pecan