020 - 210 90 09Tongari L Jacket Wolfskin Maat Fleecevest Grijs Dames Women Jack Hz75xTnwqR
Ii Blauw Trui Floreo Dames Regatta pWPwAa5qAn

Procesrecht – Dagvaarding

 

Dames Performance Waitara Maat Peak Xs
Leera Jas Aqua Ii Dames Regatta 1q484

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Peak Waitara Xs Dames Performance Maat r48w14Uq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Santa Fe Brindle Fe Pants Santa Brindle Pants Brindle Brindle Pants Pants Pants Fe Santa Santa Fe wC5HOgq5

Onze specialisten

Waitara Maat Dames Xs Performance Peak
Fleecevest Dames Blauw Jack Wolfskin Women L Altis Aquila Maat UTAnWzC
Jas 8 De Regatta 34 Rashanda Uk Maat Grijs Dames Hn55SCxqw8
waterdicht Robuuste Mephisto Vetershoen Bruin Lederen Gt Isak Tobacco Heren CqxxnB48wT
Performance Waitara Peak Maat Dames Xs