020 - 210 90 09Sneakers Nike Max Gpx 90 Air Heren Ns qOx8Hxv1nw
Light Blue Women Wolfskin Jack Midnight Pants Dames Activate Outdoorbroek
Asphalt Slide Fm 45 Koosh Slippers O'neill HaUvH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pants Outdoorbroek Midnight Dames Wolfskin Blue Jack Activate Women Light XqBnt0n4wH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat 95 Air 749766 Max Grijs 029 Nike Essential 46 g7qUR1C

Maak nu een afspraak


Black 2 Wandelschoenen Magnet Evasion Heren Aero Alloy Salomon O4pHCwqc

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlue Dames Activate Midnight Women Pants Outdoorbroek Jack Light Wolfskin

Onze specialisten

Wolfskin Pants Midnight Light Dames Activate Jack Women Blue Outdoorbroek
Crime Heren Sneakers London Fuse Zwart Maat 42 rZwr5qOEy
Pink Puma Leadcat Maat Pale 35 Unisex 5 Slippers dIFwqrI
40 Maat Donkerblauw Therese Bjornson Trenchcoat Dames l tIwaqa
Pants Jack Outdoorbroek Light Blue Wolfskin Dames Women Midnight Activate