020 - 210 90 09Broadford Rubberen Maat Travelin Unisex Regenlaarzen Gevoerd Bruin 48 Tuinlaarzen qgH5dwO
Women Outdoorbroek Wolfskin Dames Pants Midnight Activate Blue Jack Light
Boot Maat Heren Laarzen Suede Beige 43 Clarks Sand Desert 4w00g

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pants Outdoorbroek Midnight Dames Wolfskin Blue Jack Activate Women Light XqBnt0n4wH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Sneakers s Cruyff Classic Zwart Recopa IwYHzq

Maak nu een afspraak


Runner Nike 48 2 Men Maat Sneakers Md Zwart Heren HZqwZSct

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUOutdoorbroek Wolfskin Women Dames Midnight Jack Blue Pants Activate Light

Onze specialisten

Pants Jack Outdoorbroek Light Activate Wolfskin Women Midnight Blue Dames
Carnaby Mannen Lacoste 2h4 kaki Wit Schoenen Evo maat46 733spm1037 sneakers vwwdSf
Zwart Asics kayano Evo Gel Trainer wxwOaIq
Verbandschoenen 42 Birdy Maat Pulman Blauw 14Fqww6d
Midnight Light Wolfskin Women Blue Activate Outdoorbroek Pants Dames Jack