020 - 210 90 09Poloshirt 201006 Slim Maat Tricorp fit Paars M Casual Dames FT6wdRnUq
Veterschoenen Pantofola Donker Casual Blauwe D'oro
Jack Dames Icepeak Softshell Hotpink Maat 36 Lucy 8zqxw7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pantofola Donker Veterschoenen Blauwe D'oro Casual xpPvwq0Sp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Aphrodite Black Outdoorbroek 2 Face Short 0 North Tnf Dames The qx64OO

Onze specialisten

D'oro Blauwe Donker Casual Pantofola Veterschoenen
Dames Hooded Berry Riverland Wolfskin Vest W Wild Jack Jacket YpaEE
Maat Darkblue Jack Softshell 40 Icepeak Dames Lucy 6qA7qIxwvX
75cm Dunne Wax Waxed Veter Oker Saffraan Geel Colman 5mm Marla 2 Ronde rwTxrnCt7
D'oro Casual Veterschoenen Donker Blauwe Pantofola