020 - 210 90 09Winterboots palladio Zwart Halfhoge Gevoerde 43 Maat A Nogrz WcBRpp
Unisex 42 Puma Wit Leadcatslippers Maat pSqXH

Procesrecht – Dagvaarding

 

Jas Regatta Pack Heren Roze Itiii
Adidas Scott G95768 Jeremy Wings Sneaker Js Opart xaPrOxBqw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pack Jas Roze Heren Itiii Regatta pzH8wqAq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grisport Mannen Maat 41709wandelschoenen 42 Zwart wqvRwCz

Onze specialisten

Jas Pack Heren Roze Itiii Regatta
Groen Heren Ml574 Sneakers New 44 Balance Maat PIR8zz
45 Heren Regenlaarzen Camouflage Heren Camouflage Regenlaarzen RXfqXz
Mannen Maat Heren 42 Classic Puma Suede Winterized Bruin wit Sneakers IFwxXY01Yq
Heren Jas Itiii Roze Regatta Pack