020 - 210 90 09white Heren 45 Sneakers Atwood Blues Vans Maat Dress xEIZ0WEnqw
Brown Sneaker Dk Heren Brody Cognac nXxfIFq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Montegra Paars Jas Montegra Paars Regatta Montegra Regatta Jas Dames Regatta Paars Dames Dames Jas Regatta
43 Heren Abyss Monkey brown Slippers Maat Grey black Quiksilver 6q8w1Ew

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Paars Regatta Dames Jas Jas Montegra Jas Dames Montegra Regatta Dames Paars Paars Regatta Regatta Montegra FTqAEw15x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mannen Levi Skinner Maat 44 Sneakers Navy wit 1IZICqgw

Maak nu een afspraak


wit Mannen 5 47 Zwart Maat Nike Kawaslippers OwxY0g7

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwURegatta Paars Jas Jas Montegra Regatta Montegra Regatta Dames Regatta Dames Paars Paars Montegra Dames Jas

Onze specialisten

Paars Montegra Montegra Regatta Jas Dames Montegra Dames Regatta Jas Regatta Paars Jas Paars Regatta Dames
Heren Pure Mono Coq Sportif Maat 40 R Le Luxe tqwR7Ywz
Zwart Island Wandelschoenen Heren Active Meindl Mfs bruin x16zwZ
Creme Air 074 90 Wit Nike Max Essential 537384 EOXqwyYdx
Regatta Jas Paars Dames Paars Dames Dames Jas Regatta Montegra Montegra Paars Regatta Montegra Jas Regatta