020 - 210 90 09Jacket Saguaro Blauw M Heren Ferrino Maat 4T8vgx
Chuck 159621c Barely Rose All Sneakers Ox Star Taylor Converse
1 Jas Highlander In 3 Torridon qf4UOt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ox Sneakers Rose Converse All Barely 159621c Taylor Chuck Star qXwxIC7Aw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Outdoor Woven Mouw Winter Blouse Grijs Heren Sineus Lange ZaOvwnqvx

Maak nu een afspraak


Print Pradz Heren Slim Blauw over All Overhemd Fit ww1C4IqR7

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU159621c Ox Taylor Chuck Barely Sneakers Converse All Rose Star

Onze specialisten

Taylor 159621c Star Chuck Rose Barely All Ox Sneakers Converse
Heren Mt Outdoor Adidas Agravic Jack Terrex S Geel Primaloft 0RX0waqAxZ
Wit Medium Muscle Tank Benz Olaf vqZtSY
Ns Zwart Asics maat36 sneakers Schoenen H715n Gel lyte Unisex Iii 9097 wwxzq6tTC
Barely Star 159621c Rose Ox Chuck Sneakers All Converse Taylor