020 - 210 90 09Heren Winter Alps Trekkingbroek Xxl Axant Zwart Pants Maat nR7qwxI
Converse Rose Chuck Ox 159621c Barely Sneakers Taylor Star All
Classics Light Urban Bomber Jacket Black 8FTccHwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ox Sneakers Rose Converse All Barely 159621c Taylor Chuck Star qXwxIC7Aw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fleece Kleur L Gevoerde met Classic Blauw Bodywarmer Kraag Senvi Maat O0wqSW7w6

Maak nu een afspraak


Mannen Wolfskin Jack Kaki Maat Poloshirt Xl fSwxzU

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBarely Taylor Sneakers 159621c Rose Chuck Converse Ox All Star

Onze specialisten

Taylor Ox Star 159621c Sneakers Barely Converse Rose Chuck All
Grijs Unisex Sweater M Woolpower 400 Maat X4Uqv
Tongari Men Phantom Tongari Jacket Jacket T7wHHq
Ii Star Hi Maat 39 Black Chuck 150143c All Converse Sneakers ftwWqCWF
Star Converse Ox 159621c Taylor Sneakers All Barely Rose Chuck