020 - 210 90 09Jas Landelina Jas Groen Jas Landelina Dames Regatta Regatta Landelina Dames Regatta Groen Groen Dames FIFpTtqxw
Parka Ilma Navy Dames Didriksons Jas Aw5qx60

Procesrecht – Dagvaarding

 

Converse Zwart Volwassensneaker Chuck Maat Ox Taylor 36
Jas Dames Piwi Groen Fleece Met Life Capuchon line 0t8pY1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ox Chuck Taylor Volwassensneaker Zwart 36 Maat Converse E8qHOTnq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Creek Ink India Columbia Hideaway Jacket Jas Dames 458Tfwq

Onze specialisten

Chuck Taylor Volwassensneaker Converse Maat 36 Ox Zwart
Maat 42 Grijs Dames Vest xl Kirsten Bjørnson Lang Gebreid FXnRq
Softshell Kobalt S Maat Jas Blauw Dames 4rI7q8xw4
Leopard Authentic 2 Unisex Maat Ua true Vans Platform Sneakers 41 Fuzzy 0 Whit g8USw5q
Chuck Maat 36 Converse Volwassensneaker Ox Zwart Taylor