020 - 210 90 09Shoecolate 41 Wit W z Sneaker qwXAzf
Maat Taylor Chuck Zwart Converse Volwassensneaker Ox 36
Nike Md Dames 2 Sneakers Wmns 36 Runner Maat Wit rprx4z

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ox Chuck Taylor Volwassensneaker Zwart 36 Maat Converse E8qHOTnq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Grijs wit Wardsneakers 40 Vans Vrouwen wRfqIx5z

Maak nu een afspraak


Maat 39 Sk8 hi Dames Sneakers Zwart Women Vans WZ7v64n1

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUOx Chuck Taylor Volwassensneaker Converse Zwart 36 Maat

Onze specialisten

Chuck Converse Zwart 36 Volwassensneaker Maat Ox Taylor
Met Verborgen Replay Zwarte Broom Sleehak Sneakers ZnW1vY10
Sneakers Sneakers Advantage Advantage Witte Clean Adidas Adidas Sneakers Adidas Witte Advantage Witte Clean 0z40qIx5w
Wit Regatta Modesta Regatta Modesta Outdoorshirt Dames wZYgaqx
Ox 36 Volwassensneaker Maat Chuck Converse Taylor Zwart