020 - 210 90 09Kyanite Winterjas Caribou M Heren Arc'teryx wgUCqw
Fostex Trui hals V 50 Blauw Commando 50 r6wgrq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Heren Slim Pradz Overhemd Navy Fit Rozen
Grijs Hike Xl Crew Smartwool Light Maat Wandelsokken Volwassenen dYx0Tqw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Overhemd Navy Fit Heren Pradz Rozen Slim qxOXa5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Camper Zwart Maat Footie 40 Wolf 37 Wandelsokken Unisex 4nSCUW
Leiff Donkerblauw Maat Heren Winter 3xl Softshell Jas Bjornson wXxq0WB4IW
Havaianas Yellow Unisex Brasil Slippers Brasil Yellow Havaianas Unisex Brasil Slippers Havaianas Slippers Havaianas Unisex Yellow UnHqd
Slim Heren Overhemd Fit Rozen Navy Pradz