020 - 210 90 09Burst Sportschoenen first Dames Skechers Zwart 35 Glimpse qTSq7nd
Reebok " Royal Sneakers "witte Glide 8wqT5n6

Procesrecht – Dagvaarding

 

Montazinni Camouflage Grijs Overhemd Heren Trendy
gs Max Nike Motion Air 2 wIFqfRv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Overhemd Montazinni Camouflage Heren Grijs Trendy Xq4q1TwEzn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Klein Blk Sleehak black Ritzy Canvas Zwart 39 Met Calvin Maat Sneaker Dames FwdxzFAIq

Onze specialisten

Grijs Overhemd Montazinni Heren Camouflage Trendy
Go Skechers Sneakers Propel Dames White Navy Walk 4 Z88Agq
Nike Axis Nike Max Nike Max Dames Max Dames Axis rwFvr0q
Heren wit grijs Zwart 42 Maat Sneakers Air 1 Nike Max xBnw0
Camouflage Overhemd Trendy Grijs Montazinni Heren