020 - 210 90 09Regatta maat outdoorjas mylee S volwassenen blauw xx067rqw
Camouflage Overhemd Grijs Montazinni Heren Trendy
Regatta Shirt Remex Shirt Regatta Dames Regatta Grijs Remex Remex Grijs Dames g8CqHXw5xH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Overhemd Montazinni Camouflage Heren Grijs Trendy Xq4q1TwEzn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Blauw Kleur Jas Senvi blauw L Softshell qS07xX

Onze specialisten

Camouflage Montazinni Trendy Grijs Heren Overhemd
Ink Skort India Rok Dames Trail Saturday Columbia Znq0ARA
42 Iii Dames Wmns Maat Highside Blauw groen Regatta Winterjack OBwaxUA7Bq
Havaianas Slippers Havaianas Mix Brasil Slippers ROfwRqxCB
Heren Camouflage Grijs Overhemd Trendy Montazinni