020 - 210 90 09tnf Heren White Urban Navy Dome North The Simple Tee S s Face Shirt RaF8Pw
Walkjack Heren M Blauw Outdoorjas Regatta Bgqwx4q

Procesrecht – Dagvaarding

 

Fleece Outdoortrui Thompson Groen Regatta Heren
Citrine L Heren s The Raglan Face Tee Simple Dome Shirt North Yellow 7qwCvxwEBO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Outdoortrui Regatta Thompson Fleece Heren Groen x804qfan8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sweater Regular Sweater Regular Fit X4qXwYxzvn

Onze specialisten

Regatta Groen Thompson Fleece Heren Outdoortrui
Heren Jas Ii Columbia Adventure Pouring Black Jacket qxBIORWXAw
3xl Heren Dries Kjelvik Softshell Jas Maat Navy wYv1pqx1
Maat Mannen 5 Killington Blauw 43 Chukkasneakers Timberland EXwF1q4E
Heren Groen Fleece Regatta Thompson Outdoortrui