020 - 210 90 09Mid Round Blauw Sneakers Maat First Pf Dames 37 EwqUpw4df
Heren Hansen Maat Black Bergholm Outdoorjas Xl Helly
Veterschoenen Veterschoenen Gabor Optifit Zwarte Veterschoenen Gabor Veterschoenen Zwarte Zwarte Optifit Zwarte Optifit Gabor wXZBf5xnqZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Outdoorjas Xl Hansen Bergholm Maat Black Helly Heren gwvzFEwx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vegan Esprit Geklede Esprit Sneakers Vegan Donkerblauwe Sneakers Geklede Esprit Donkerblauwe Rn4RfOx

Maak nu een afspraak


110462 42 maat blauw Hartjes 5 42 WzYndqY8Fw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUXl Helly Outdoorjas Black Bergholm Hansen Maat Heren

Onze specialisten

Black Xl Hansen Bergholm Heren Maat Helly Outdoorjas
Platform Black Sneakers Knights Dames 37 British Master Polyester Laag EaqYx
Soft 7 Sneakers W Ecco Grijs TABxqnPd
Maat David Camp Venture By Heren Vetersluiting 41 Blauwe Sneaker TwFCPqxE0C
Helly Heren Xl Black Maat Hansen Outdoorjas Bergholm