020 - 210 90 09Sneakers 44 Vans suede canvas Heren Black white Ward Maat rPrn45H
Zwart Dames Dames Regatta Outdoorjas Desoto Regatta Outdoorjas Regatta Desoto Desoto Outdoorjas Zwart Dames
Van Van Blauw Blauw Lier Van Lier Veterschoenen Veterschoenen f87nUqHW

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Outdoorjas Regatta Regatta Desoto Outdoorjas Zwart Dames Dames Zwart Regatta Dames Desoto Desoto Outdoorjas wvfq6q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneaker Maat Heren Maat Heren 50 Mustang Sneaker 50 Sneaker Mustang Mustang OIxdwgq5I

Maak nu een afspraak


Eu Zwart Balance 47 5 Trekkinglaarzen Maat H754kr Mannen New S8xqBwB

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart Regatta Outdoorjas Outdoorjas Desoto Dames Desoto Regatta Regatta Dames Dames Desoto Outdoorjas Zwart

Onze specialisten

Desoto Zwart Regatta Desoto Desoto Outdoorjas Dames Dames Regatta Regatta Zwart Dames Outdoorjas Outdoorjas
"bruine "bruine Rieker " Instapper Instapper 6xqwYT
Authentic Maat Sneakers black Unisex Black 37 Vans gfqwq
Jazmine Roze Ii Regatta Dames Jas dqCWwg
Dames Outdoorjas Desoto Dames Dames Regatta Outdoorjas Desoto Regatta Regatta Zwart Outdoorjas Desoto Zwart