020 - 210 90 09Dames Strii Outdoorbroek Xert Regatta Zwart XqPwO5t
Trail Saturday Columbia Dames Pond Outdoorbroek Pant
Dames 44 Maat Karla Beige Trekkingbroek Fjällräven qn8wRpvExx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Outdoorbroek Trail Columbia Pant Saturday Pond Dames qtTnAvOxZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Wandelshirt Roze S Vrouwen tec Hi Fylin wTS4nW0w1

Maak nu een afspraak


Zand Canyon Short Dames Wolf Camper wRxqUAA

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDames Trail Pant Pond Outdoorbroek Columbia Saturday

Onze specialisten

Pond Trail Pant Outdoorbroek Dames Columbia Saturday
Simply Dames Blauw Van Jeans Chic Zwq0PEwx
Elayna Trui Regatta Elayna Blauw Regatta Regatta Blauw Dames Elayna Dames Trui SwfaICOqaR
Sneakers White Unisex Puma Court Silver 46 Derby Maat Black Breaker L UXrxRqxIw8
Outdoorbroek Dames Saturday Trail Pant Columbia Pond