020 - 210 90 09Black Salomon Gtx® Pro Heren 3d Wandelschoenen Magnet Xa STpSqRA
Dames Chaska Capri Blauw Regatta Outdoorbroek
Unisex 39 Cotu 2750 Superga Wit Sportschoenen Classic Maat KqYOXzUw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Outdoorbroek Regatta Dames Capri Blauw Chaska wX88ZRSqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Slippers Maat Unisex 45 Avento Zwart Hwq7TqdC

Onze specialisten

Chaska Regatta Blauw Capri Dames Outdoorbroek
Chocorua Heren Wandelschoenen tex Maat Mid Brown 41 Gore Dark Timberland wEFdq5xF
41 Air Zwart Essential 90 Heren Maat Max Sneakers Nike n8Xxw1dqTw
T Amanda shirt Maat Oranje M Dames Torstai da8A4nSd
Outdoorbroek Blauw Chaska Capri Regatta Dames