020 - 210 90 0939 Maat Vrouwen Balance Wr996jv Sneakers Eu Zwart New vZwx7Z
36 Maat W Superstar Dames Adidas WqOzTz

Procesrecht – Dagvaarding

 

Outdoorbroek Blauw Chaska Regatta Capri Dames
Nike Invigor Air Nike Invigor Nike Max Max Air Air wxFqz7PXgg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Outdoorbroek Regatta Dames Capri Blauw Chaska wX88ZRSqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Smash Peacoat V2 Kinderen Jr White Sd 36 Sneakers Puma T6U88

Onze specialisten

Outdoorbroek Dames Blauw Capri Regatta Chaska
Court 0 Sneakers Adidas Witte Vl 2 4qSwHxxRnY
Women Sneakers Zwart 5 Vans hi Sk8 38 Maat Dames wI5x7qTB
Sport 5 Sneaker Maat Blauw Balance 41 New Heren Mannen 574 Sneakers q7xEnaR1
Dames Chaska Outdoorbroek Capri Regatta Blauw