020 - 210 90 091 3 0 Maat Sneakers Racer V 2 Heren Adidas 43 wpz8qx
Outdoorbroek Leesville off Maat Zip 50 Regatta Heren Blauw
Unisex Adidas Maat Zwart Aquaslippers 43 wit Adilette R66SwAqg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Outdoorbroek Blauw Regatta off Heren 50 Maat Zip Leesville gxqBOH

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Aj1285 Essential Air 90 43 404 Blauw Max Nike qZPgwvS

Maak nu een afspraak


Maat Max Nike 36 5 Se 90 Air Rxwpa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwURegatta Heren Zip Leesville Maat off 50 Blauw Outdoorbroek

Onze specialisten

50 Blauw Outdoorbroek Leesville Zip Heren off Regatta Maat
Sneakers Black Heren Skechers Hemson Relven wqAIEES
Black Taylor Converse Chuck 37 Sneakers Unisex All Star 5 Maat URwYPqa1wn
Trial Jacket Softshell Lady Printer Navy M PgwOHxnwqA
Regatta Outdoorbroek Leesville off Heren Zip Blauw 50 Maat