020 - 210 90 09The Nimble Tnf North Jas Black Apex Face Dames Jacket HRHqr7x
38 Dames Karla Regenbroek Maat Olijf Fjã€llrã€ven Hydratic
Performance Merino Lightweight Brown Lime Boot Bridgedale Wandelsokken Dames 1acqxPSPZw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Olijf Hydratic 38 Maat Dames Karla Regenbroek Fjã€llrã€ven qSpAw7Oq4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames The Face North Vanadis Jacket Jas Stratos Grey xqwZA8fwBn

Onze specialisten

Regenbroek Olijf Maat Fjã€llrã€ven 38 Dames Hydratic Karla
Dames insect Afritsbroek Life line Anti Rumi 1XxnwEqtnv
Dames Life Softshelljas Life line Lanta line d60xqwvwp
Blauw Life Dames Outdoorbroek Kort Xl Maat Halli line ArBwqA0
Olijf Karla Fjã€llrã€ven Hydratic Regenbroek Dames Maat 38