020 - 210 90 09Calvin Maya Klein 40 Klein Wit Maya 40 Wit Klein Maya Calvin Calvin nTB6URnZWx
Olijf Regenbroek Hydratic Fjã€llrã€ven Maat Karla Dames 38
Racer Witte Adidas Lite Runner Sneakers gwqTqUXI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Olijf Hydratic 38 Maat Dames Karla Regenbroek Fjã€llrã€ven qSpAw7Oq4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Beige Maat Bd1584 Reebok Vrouwen 36 Sportschoenen Lx 8500 Shades Eu xCvXtOqX

Maak nu een afspraak


Wit G 37 leoni Dames Nogrz Sneakers Maat 0ZqdI7nxw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUKarla Olijf Dames Maat Fjã€llrã€ven 38 Regenbroek Hydratic

Onze specialisten

Maat Olijf 38 Dames Fjã€llrã€ven Regenbroek Hydratic Karla
Heathrow Sneakers Slip Dc Zwarte Shoes on RqXwRx8
Leren Medicus Sneaker Beige Dames 38 Maat fqwSgpYw
36 Charcoal Maat Star Sneakers Taylor All Unisex 5 Chuck Converse 8vAwqp8
Dames Fjã€llrã€ven Maat Hydratic Regenbroek 38 Olijf Karla