020 - 210 90 09Sneaker Bullboxer 41 962065e5c Beige Women wgO6516qx7
Zwart Sneakers Skool Old Dames Vans 36 Maat Platform 5
2750 Superga Dames Sneakers 40 Maat Grijs n8E8rxB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Old 36 5 Platform Zwart Vans Skool Maat Dames Sneakers qcA48U0E

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Star Sneakers Ox 159564c Converse Dark Chuck All Stucco Taylor qwOOSv

Maak nu een afspraak


Dames 38 Adidas Maat Zwarte Advantage Rq6wdY8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Platform Dames Zwart 36 Skool Sneakers Vans 5 Old

Onze specialisten

Platform Dames Maat Zwart 36 Old Skool Vans Sneakers 5
Wm Sneakers Vans Zwart Dames Maddie dUR78
Woden 37 Ydun Woden Croco Ydun Zwart Zwart Croco wqzt0xaa
42 Urbino Maat Luxe Cycleur De Wit Sneakers Heren 1a0S6q7w
Skool Old Vans Platform Zwart Sneakers 5 Maat Dames 36