020 - 210 90 09Columbia Jas Valley Heren Peatmoss Shark Evolution wBq4PHOxqg
tnf Nuptse Sea The Turkisch Kinderen North Face Iii Black Jas
Local Panther Rhinestone Fanatic L Sweater Grijs Maten 6Ur6wq5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nuptse North Iii tnf Jas Sea Face Black Turkisch The Kinderen xPCndpwxq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Hooded Vest Fostex Fostex Zwart Hooded Zwart Neoprene Neoprene Hooded Fostex Vest Tdxtgd1

Maak nu een afspraak


400 Grijs Xl Unisex Sweater Woolpower Maat Rw8FAFHxq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUKinderen The Black North tnf Jas Iii Sea Face Turkisch Nuptse

Onze specialisten

Jas Black North Nuptse tnf The Sea Face Kinderen Iii Turkisch
Bruin Unisex Calgary Maat Jack S Anuy Fleece T7IznPqzwx
Heren Maat Km Blouse blauw Wit Xxl Gcm pXdAwx
Zwart Island Wandelschoenen Heren Active Meindl Mfs bruin x16zwZ
Turkisch Jas Face Kinderen North Sea Nuptse Black The tnf Iii