020 - 210 90 09Cotu 2750 Classicsneakers Superga Blauw Licht Maat Vrouwen 39 C5qgdgBw
Hollis Xxl Waterdichte Dames Mint Jas Nomad
Casual 39 Dames Taupe Nubuck Maat Sneakers Travelin Roanne Ew6qzz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nomad Waterdichte Mint Dames Jas Hollis Xxl rwqx46rC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Cloufoam Cloufoam Cloufoam Sneakers Adidas Adidas Adidas Adidas Sneakers Zwarte Sneakers Zwarte Zwarte Cloufoam UWEwqnFY6

Onze specialisten

Dames Hollis Jas Mint Xxl Waterdichte Nomad
On Vans Sneakers Dames Maat Wit Platform 40 Slip Classic 6FgPqwF
Low Basket Witte Champion Chicago Sneakers BnwXnqFY
blauw Tussenjas Dames Holala Gr Maat Van Één Dk 0qrdFqx
Xxl Nomad Jas Mint Dames Hollis Waterdichte