020 - 210 90 09Zwart Zwart Walo Xl Xl Shirt Shirt Walo nRYHRpqW0r
5 Premium 45 Muted Maat Bronze Se 90 Air Nike Max
m Patt Phd Heren Medium Wandelsok Crew Outdoor Navy Gr WqTE0wpHT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nike Bronze 5 Max 90 Muted Maat Premium 45 Se Air rrYpqzf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bad S Sweater Local Rhinestone Maten Boys Fanatic Bordeaux 5aRwq80n

Onze specialisten

Muted Nike 90 Max Air Se 5 Premium Maat 45 Bronze
Geel Maat Anuy Xl Jack Sherwood Unisex Fleece q0I0SO
Trui Montem Iii Grijs Heren Regatta nYBU8Oqwxq
amp; Categorie Waterafstotend Dames Bruin Travelin' 42 heren Maat Oppland b Wandelschoenen A A01tfw6q
Se Max Bronze Air 90 5 45 Nike Premium Maat Muted