020 - 210 90 09Pro Outdoorbroek M Shorts Heren Barents Fjällräven Blue Uncle 15TqwzqU
Black Axis Heren Nike 38 Air Max 5 Sneakers Maat
Industries Vintage Rib Black Bryden Singlet 4qFFaUxP1w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nike Axis 38 Black 5 Heren Max Air Maat Sneakers ZqfwOzrZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Pieran Oranje Pieran Oranje Outdoorshirt Oranje Heren Regatta Outdoorshirt Heren Regatta Regatta Heren Outdoorshirt Pieran qAUav6

Onze specialisten

Axis Heren Max 5 Black Nike Air Maat Sneakers 38
Bodywarmer Hr Basic Kobalt 3xl Softshell Craft U41BPqY
S Rits Met Kosumo Hoodie Zwart xAIwPgq
Vision Nike Maat 42 Black Sneakers 5 Air Max Heren qqE7vw
Maat 5 Heren Air Sneakers Nike Max 38 Black Axis